aleksandar.dimitriev

Professional Translator

51 Terms    0 Blossaries    0 Followers    19164 Viewers

aleksandar.dimitriev

Professional Translator

51 Terms    0 Blossaries    0 Followers    19164 Viewers

aleksandar.dimitriev's Terms

Нирвана

Religion; Buddhism

(Пали, Санскрит) Буквално, „одврзувањето“ на умот од страст, аверзија и заблуда, и од целокупниот круг на смрт и повторно раѓање. Овој термин исто така означува гаснење на оган, а ...

Гора Меру

Religion; Buddhism

Центарот на универзумот според будистичката космологија

мокша

Religion; Buddhism

Целосно ослободување од циклусот на раѓање и умирање.

Viewers(19164) View all

Followers(0) View all

aleksandar.dimitriev doesn't have any followers yet.

Following(0) View all

aleksandar.dimitriev is not following any users.