Home > Terms > Macedonian (MK) > десертно вино

десертно вино

Оваа именка се користи за специјално избрано слатко вино кое се пие со одреден вид на десерт. Сите десертни вина се послатки од традиционалните вина. Десертното вино се дефинира според видот на грозјето од кое се прави, од каде е одгледувано, и како се произведува.

0
Collect to Blossary

Member comments

You have to log in to post to discussions.

Terms in the News

Featured Terms

zocipro
  • 4986

    Terms

  • 0

    Blossaries

  • 18

    Followers

Industry/Domain: Food (other) Category: Herbs & spices

Cayenne бибер

зачин (земјата) Опис: прав Леќата направени од различни тропски chiles, вклучително и Red Cayenne пиперки. Тоа е многу топла и зачинета, па затоа ...

Contributor

Featured blossaries

Pokemon Competitivo

Category: Entertainment   1 0 Terms

The World's Largest Lottery Jackpots

Category: Entertainment   1 2 Terms