Home > Blossary: Wine Glossary

Category:

4 Terms

Created by: teacherdebs

Number of Blossarys: 1

My Terms
Collected Terms

Оваа именка се користи за специјално избрано слатко вино кое се пие со одреден вид на десерт. Сите десертни вина се послатки од традиционалните вина. Десертното вино се дефинира според видот на ...

Domain: Beverages; Category: Wine

Оваа именка се користи за видот на газирани вино; тој процес може да биде резултат на природна ферментација. Овој процес може да се случи или во шише или во соодветен голем резервоар. ...

Domain: Beverages; Category: Wine

Овој вид на вино има повисока содржина на алкохол од другите трпезни вина, како резултат на разновиден и посебен процес на дестилација. ...

Domain: Beverages; Category: Wine

Ова е придавката која им се дава на слатките вина, за да се каже дека виното не е слатко поради растворањето на шеќерот во текот на ферментацијата. ...

Domain: Beverages; Category: Wine

Member comments


( You can type up to 200 characters )

Post  
Other Blossarys