Home > Terms > Macedonian (MK) > сендвичи

сендвичи

Еден сендвич се состои од една или повеќе парчиња леб со хранливи пополнување меѓу нив. Секаков вид на леб, павлака или векна леб, ролни и бухти ќе се направи добар сендвич. За полнење може да се парчиња ладно месо, сецкани месо, јајца, пилешко, шунка и сирење со creamed путер, краставички, домат кетчуп или мајонез.

0
 • Part of Speech: noun
 • Synonym(s):
 • Blossary:
 • Industry/Domain: Snack foods
 • Category: Sandwiches
 • Company:
 • Product:
 • Acronym-Abbreviation:
Collect to Blossary

Member comments

You have to log in to post to discussions.

Terms in the News

Featured Terms

zocipro
 • 4986

  Terms

 • 0

  Blossaries

 • 18

  Followers

Industry/Domain: Animals Category: Spiders

коксални жлезди

На екскреторни органи на аркинидите, кај пајаците лоцирани спроти коксај на првата и третата нога, кои собираат отпад во сакул и ги празнат нив преку ...

Contributor

Featured blossaries

Virtues

Category: Education   2 19 Terms

Options and Corporate Finance

Category: Education   1 15 Terms

Browers Terms By Category