Home > Terms > Macedonian (MK) > суво вино

суво вино

Ова е придавката која им се дава на слатките вина, за да се каже дека виното не е слатко поради растворањето на шеќерот во текот на ферментацијата.

0
Collect to Blossary

Member comments

You have to log in to post to discussions.

Terms in the News

Featured Terms

zocipro
  • 4986

    Terms

  • 0

    Blossaries

  • 18

    Followers

Industry/Domain: Food (other) Category: Grains

rigatoni (ригатони)

Големи ребрести (жлебовани), цилиндрични тестенини што се сечени во сегменти околу 2-3 инчи во должина.

Contributor

Featured blossaries

Orthopedic

Category: Science   1 5 Terms

World's Top Economies in 2014

Category: Business   1 5 Terms

Browers Terms By Category